Vilka kommer spela på det kungliga bröllopet?

Prins-Carl-Philip-Soifa-bröllop

I morgon är det dags för kungligt bröllop. För oss som är musikintresserade så är det alltid lika spännande och se vem eller vilka som kommer få uppträda under själva bröllopet eller på efterfesten. De som förvånar mig i år är att vi inte har fått en förfrågan om vi vill spela. Mycket märkligt!

Carl Philip och Sofia har valt artister efter omsorg. Den mest spännande valet sett från mina ögon är helt klart David Pagmar! De har alltså valt en indiartist som slog igenom i mitten av 200-talet. Då gick han under namnet Montt Maride eller Monty. David Pagmar kommer att framföra en specialskriven låt under namnet “Paraply” och detta är som de låter en tolkning av Rihannas dunderhit Umberlla. Rihannas världshit ska ha en speciell betydelse för Carl Philip och Sofia. Utöver det här så kommer Salem Al Fakir och de Kungliga filharmonikerna spela. Totalt så ska 100 Kungliga filharmoniker blivit tillfrågade.

Utöver det så kommer världsstjärnan Aviici även spela. Enligt ryktena så ska Carl Philip jagat och tjatat på Aviici att han skulle spela på deras bröllop. Med tanke på att Aviici ska spela på Summerburst dagen innan och dessutom spela på en spelning nere i Holland samma dag som bröllopet så måste Carl Philip har tjatat ganska mycket. Sist men inte minst ska de mäktiga Icona Pop också spela på efterfesten. Om Prinsbröllopet hade varit en festival så hade de nog varit den bästa festivalen för sommaren!