David Grohl

David Grohl bryter benet

Legendariska Foo Fighters var på besök i Göteborg förra helgen. Konserten dem hade på Ullevi kommer gå till historien och pratas om i herrens massor av år. Det är så förbaskat typiskt att man fick förhinder för denna sjuka kväll. Det som hände under konserten har vi nog alla läst om i tidningen eller hört på radion. Vilken jäkla kväll folket fick som var på konserten. Helt oförglömlig!

Tänker er själv att en överladdad Dave Grohl kommer in på scenen och skriker “It’s gonna be a long fucking  night” sedan dundra Foo Fighters igång med Everlong. Hela publiken blir helt extas och man borde kunnat känt på hela stämningen inne på Ullevi. Foo Fighters hinner knappat börja spela på andra låten innan Dave Grohl ramlar ner från scenen. En tystnad uppstår och helt plötsligen hörs rösten av Dave Grohl där han säger jag har brutit mitt ben, kära publik jag har brutit mitt ben på riktigt! Här och nu tror hela Ullevi att konserten är över. Det var till och med folk som gick hem, de kommer ångra sig djupt i flera år.

Trots olyckan med Dave Grohl fortsatte de resterande gänget av Foo Fighers att spela. Efter en kort stund återkom Dave Grohl med ett omlindat ben till publikens jubel. Han slår sig ner på en stol samtidigt som läkare pysslar om honom. Sedan utbrister han; Jag tänker inte lämna scen även fast läkarna försöker tving mig. Dessutom lova han publiken att Foo Fighers inte ha några intentioner att bryta konserten. Enligt de som var på plats uppstod det ett en helt galet jubel.

Foo Fighers sätter igång och spelar the pretender och efter den låt får Dave Grohl återigen bege sig bakom scen för att gipsa benet. När allt är färdiggipsat och klart kommer han tillbaka för att slutföra showen. Väl tillbaka så säger han “Jag kan fortfarande spela gitarr och skrika”! Minst sagt legendarisk afton för alla som fick vara på plats och beskåda den händelse.

Trevlig midsommar!