Vad är VPN

Ett virtuellt privat nätverk eller även förkortat VPN är en tjänst som du använder för att skydda din identitet och internetanslutning när du surfar på internet. Du utsätts för flera integritetsrisker när du är ute på nätet. Genom att använda dig av ett riktigt bra VPN så döljer du din IP-adress och kan använda öppna wifi-nätverk på ett säkert sätt. VPN krypterar all din internettrafik så att ingen åtkomst sker till din internethistorik.

VPN skyddar åtkomst till din internethistorik och från skadliga programvaror

Internethistorik kan vara intressant för olika marknadsförare och myndigheter som vill åt människor beteenden på internet. Med hjälp av VPN så skyddas din internettrafik och ditt avtryck på internet minskar. Ingen kommer heller kunna sälja din internettrafik på detta sätt. VPN skyddar även alla din enheter från eventuella skadliga programvaror när du gör nerladdningar och från eventuella skadliga länkar du klickar på.

Streama utan att synas med VPN

VPN är även intressant när du använder dig av många streamingtjänster. Det som du kan använda det till då är att du kan ändra din IP-adress tillfälligt och på så sätt få tillgång till streamingtjänster som finns i andra länder än det som du fysiskt befinner dig i. Med VPN kan det alltså se ut som att du surfar i ett land medan du befinner dig i ett annat.

Bästa VPN lösningarna

Det finns olika VPN-tjänster på marknaden och du vill hitta ett som har bästa hastighet, säkerhet och integritet – och allra helst alla tillsammans. På bästavpn.net finns flera tips på VPN-leverantörer som inte kompromissar på något av dessa egenskaper såsom Express VPN, Windscribe, Hotspot Shield och Surfshark. Det allra bästa VPN kostar runt 50–120 kronor i månaden vilket är en liten summa i förhållande till vad vi betalar för andra säkerhetslösningar i vår vardag. Det är viktigt att tänka på att allt för billiga eller helt gratis VPN-tjänster innebär sämre prestanda och dolda hållhakar. Gratis innebär vanligtvis kompromisser på säkerhet, hastighet och integritet eftersom dessa tjänster inte investerar särskilt mycket i sina servernätverk samtidigt som dessa anslutningar brukar vara instabila och läcker information. Det kan hända att de säljer din data som de kommer åt när du använder deras VPN-tjänster. VPN kan du använda både på mobiltelefonen, datorn och på din surfplatta och det enda som krävs är att du laddar ner klienten till din dator eller applikation samt skapar en inloggning. Du kan sedan starta klienten och logga in med dina uppgifter. Efter detta är det bara att surfa på och ladda ner filer och applikationer säkert på dina enheter.