Taylor Swift på krigstigen

taylorswift-spotify

Det var inte längesedan som superartisten Taylor Swift var på krigsstigen mot den svenska musik streamingtjänsten Spotify. Vid den attacken menade hon att Spotify inte betalade tillräckligt till artisterna och därför valde hon att bojkotta Spotify helt och hållet.

Nu i dagarna så gick hon attack mot Apple Music som lanseras inom en väldigt snar framtid just för att de ha valt att ge bort tre gratismånader vilket innebär att artisterna inte får betalt under den tiden som användarna lyssnar på musikernas låtar. Dock så påstår Taylor Swift att bojkotten av de två streamingtjänsterna inte har något att göra med få en egen vinning i hela situationen. Utan Taylor gör det här för att hon vill hjälpa alla de nya musikerna och producenterna där ute som försöker leva på musiken. Hon menar på att dessa musiker och producenter jobbar och skapar precis lika mycket som skaparna på Apple gör. Att inte få betalt under tre månader kan vara väldigt tufft.

Taylor har en poäng i det hon säger. Självklart ska artisterna har betalt för det dom gör. Fast samtidigt får man inte glömma bort att det är folket som lyssnar som betalar dem i slutändan. Är man ny artist och producent så kan det vara ett ypperligt tillfälle att få sin musik spridd och på så sätt öka sitt eget värde i framtiden. Just när de kommer till nöjesbranschen så har jag svårt att ta åt mig sådana kommentarer som Taylor Swift briserar ut med tanke på att det är folket som betalar artisternas lön i slutändan ändå. Taylor hävdar även att det är många andra artister som tycker likadant som henne fast det inte vågar gå ut att säga något eftersom de hyser en sådan stor beundran till Apple.

Kämpa Taylor!