#BackaZara

maxresdefault

Zara Larsson har en förmåga att röra upp känslorna bland många människor i vårt land. Anledningen till det stavas kort och gott att hon är en ung tjej som inte håller tyst. Den senaste stormen drog igång när Zara Larsson med all rätt kritiserade Bråvallafestivalen att det fanns alldeles för få kvinnliga akter. För få kvinnliga akter, få kvinnliga i bandet, för få kvinnliga scenarbetare med mera är något som har varit uppe på tapeten tidigare. Zara Larsson har rätt i dessa punkter. Jag personligen och många andra med mig ser inte musik som något kön utan som ett neutralt skapande som i väldigt stor utsträckning berör eller gör människor euforiska. Det är artisten, bandet eller gruppen med dens låtar som beundras. Inte könet.

Häromdagen så tröttnade Zara Larsson ute rejält och slog tillbaka mot hatstormen som hon har fått emot sig med att skriva “- Jag är verkligen så obeskrivligt trött på att folk ska skoja till det på min bekostnad. Framför allt vuxna män. Det är folk som inte lyssnar på mig utan som läser något i tidningen som jag egentligen inte har sagt. Högst upp på deras önskelista vill dom helst att någon ska våldta mig, misshandla mig och oftast till och med mörda mig” på sitt instagramkonto.

Det är helt absurt att vuxna människor kan bete sig på detta vis mot en 17-åring. Det här med internethat är ett grovt problem vi har i vårt samhälle idag. En lösning på hur man ska kunna stoppa det ociviliserade påhoppen måste tas fram. Det är kräkningar och mobbning för allmän beskådan liknade hur det torterades folk på öppna torg under medeltiden. Kära politiker en lagändring måste ske och det är på bums.

Och ni, framförallt män som beter er som neandertalare sluta upp med det. Det är väl bra att en sådan pass ung tjej som är en förebild för en hel generation står upp för orättvisor och slås för att samhället ska bli jämlikt. Vi killar måste sluta tycka synd om oss själva för att vi blir generaliserade. Istället bör vi lägga fokus på det som faktiskt är viktigt. Att samhället ska bli mer jämlikt!