Roxette 30 år

roxette

Marie Fredriksson och Per Gessle startade Roxette 1986 och deras första singel var låten “Neverending love”. Redan 1989 slog det stort med låten “The Look” som tog världen med storm. Sedan dess har de turnerat runt världen om och om igen. 557 scenframträdanden framför miljoner av människor, 75 miljoner sålda album, 51 singlar och en hel bunt av hitlåtar gör bandet till ett av de mest framgångsrika inom pop och rock.

Singeln “its just happend” släpptes den 8:e april 2016 och deras 10:e album “Good Karma” kommer att släppas den 3:e juni 2016!

I samband med att Roxette firar 30 år var planen att återigen dra ut på turné samma dag som deras nya album lanseras men så blir tyvärr inte fallet.

Marie har blivit avrådd från sin läkare att turnera och därmed är alla sommarframträdanden inställda.

Marie har uttalat sig om de inställda konserterna där hon tackar alla fans för deras förståelse och för deras fina ord. Marie berättar att hon är stolt över sig själv som lyckades komma tillbaka efter sjukdom och att hon 2009 kunde turnera med Roxette runt jorden, igen. Marie säger att hennes turnedagar nu är slut men att hon tackar fansen för att ha följt Roxette under deras resa.

Per Gessle uttrycker också en tacksamhet över de gångna 30 åren och tackar fansen, medarbetare och sin Marie för äventyret de varit med om.

 

Vi är ledsna att det inte blir någon Roxetteturné men samtidigt väntar vi med spänning på deras album “Good Karma” som enligt Marie är deras bästa någonsin!

Läs hela Maries & Pers uttalanden här.