Håkans show kräver stor säkerhetsplanering

Skärmklipp

Sist slog Håkan Hellström publikrekord med 70.000 människor på ett fullsatt Ullevi. Den här året lär det bli lika många.

När det är så mycket folk på ett och samma ställe krävs det stora säkerhetsåtgärder.

Arrangören Live Nation har en säkerhetsstyrka på 300 man och då ingår det ordningsvakter, läkare, sjukvårdare och trygghetsvärdar.  Polisen ansvarar för säkerheten utanför arenan och de har kallat in en extra styrka ifall arenan skulle behövas utrymmas, brand eller om något annat skulle hända.

Det finns dock ingen hotbild mot musikkonserten utan säkerheten fokuseras främst på att det ska kunnas hålla ordning på alla människor. För att detta lättare ska bli hanterbart kommer polisen tillsammans med stadens trafikkonor spärra av några av gatorna omkring Ullevi mellan fredag till söndag.

Spårvagnarna kommer att gå som vanligt så gott det går, när publiken forsar till och från Ullevi kan man dock räkna med förseningar eftersom det kommer att vara sänkt hastighet.

Nu vet vi att vi är trygga inför Håkans konsert! – Vi längtar!

(Det kommer vara ett snarlikt säkerhetstänk inför Iron Maiden och Bruce Springsteen som spelar på Ullevi senare i sommar)