Eurovision, Blur och Twin Peaks

22-twin-peaks-cast.w529.h352.2x

Eurovision är i full gång

Idag har vi lite olika musiknyheter och andra kulturnyheter att ta upp, det har minst sagt varit en fullspäckad tid den senaste tiden. Först ut är utan tvekan något ingen kan ha missat. Vi pratar såklart om Eurovision Song Contest och hur hela Sverige höll andan igår kväll när det var Måns Zelmerlöws tur att ställa sig på scenen i semifinalen och tävla om en plats i finalen. Eurovision har blivit enormt populärt i många länder som också fått börja delta i tävlingen och det börjar bli trångt i finalen så nu är det alltså två semifinaler där alla länder tävlar och sedan röstas alltså de mest populära vidare till huvudfinalen. I år hålls finalen i Österrike och Wien och något vi på Rocketroom tycker är lite extra kul är att Australien i år också får hänga med och tävla som gästland! Av någon anledning har Eurovision blivit omåttligt populärt i Australien och efter år av vädjan tog de nu beslutet att låta ö-nationen delta. Hoppas de tar med sig lite härlig energi från landet ”Down Under”

Blur är tilbaka med nytt album

Blur är ett av Brittpopens och 90-talets största band i överlag. Deras stil har såklart jämförts med andra brittpop-band som Oasis och Franz Ferdinand, men det som skiljer dem åt är att deras musik alltid varit så föränderlig. Varje album är som ett helt nytt kapitel i den mest utsvävade boken du kan tänka dig. Nu 13 år sedan det sista albumet släpptes och tiden har gått förbi med ett helt gäng solo- och sidoprojekt så ”råkade” Blur nästan göra ett nytt album. Det var under en asienturné som bandet hade en ledig vecka tillsammans och vips, så stod de där med det första albumet på ett och ett halv decennium. Skivan som fått namnet ”The Magic Chip” blev såklart en stor snackis då den kom utan förvarning eller PR-upphaussande. Jag kan verkligen rekommendera skivan till er som är gamla britpop-fans eller bara ute efter lite ny musik. Låtarna ”Ong Ong” och ”Go Out” hör till mina favoriter.

Twin Peaks återvänder

För att avsluta denna helgen så har jag en nyhet som inte år så inriktad på musik, utan snarare åt en hel kultur i sig. Det jag tänker nämna är de glada nyheterna att Twin Peaks återkomsten kommer att hända (igen). David Lynch gick tidigare i år ut med att han inte tänkte återuppliva den kulturklassade serien från 90-talet som det varit tal om under en längre tid. Men här i dagarna så gick den ökände regissören ut på Twitter att han igen kommer att ta sig an en omgång av Twin Peaks till, något som glädjer fans runt om hela jorden. Serien ska spelas in direkt och det kommer vara mer än 9 härliga avsnitt att se fram emot!

Tills vidare får ni ha det så bra så hörs vi snart igen med de senaste nyheterna inom musik och kultur.