Arvet efter Cheiron – en oändlig historia

original

Max Martin är en av de största genom alla tider i musikhistorien. Trots sin storhet så vet vi inte speciellt mycket om han. År 2008 efter konsekvent nekande till intervjuer så deltog han han i dokumentärserien “Cherion – en popsaga” som handlade om hans mentor och kompanjon Denniz Pop. Nu är det dags igen för en uppföljning av denna fantastiska dokumentärserie som går under namnet “Arvet efter Cheiron – en oändlig historia”.

I dokumentären så  får man bland annat möta Max Martin som berättar om jakten på den perfekta låten, förebilder och nyckeln till den långvariga framgången som han har fått uppleva. Max Martin har de senaste 20 år etablerat sig som en av de absolut största inom popmusiken.

I början av 90-talet så skapade Max Martin sig ett namn i Sverige och visar delar i världen genom att jobba med de svenska artisterna Ace Of Base, Dr Alban, Robyn och E-Type. I mitten av 90-talet och fram till början av 2000-talet så hade Max Martin skapat sig ett aktat namn inom musiken. Artister köade utanför studion för att få en låt producerad av honom eftersom det oftast vart en världshit. Under den tiden så jobbade han med de absolut största artisterna så som Backstreet Boys, Britney Spears, Celine Dion, Michael Jackson, Bon Jovi och Justin Timberlake.

20 år senare så inte bara Max Martin ett aktat namn inom musikbranschen utan han är en livs levande legend. Det är förundransvärt att han idag fortfarande är herren på täppan trots att det är 20 år sedan han slog igenom. Dagens artister som har fått världshitar producerad av Max Martin är bland annat Talyor Swift, Katy Perry, Pink, Ariana Grande, Ellie Goulding, Maroon 5, Jeesie J,  Shakira, Jenifer Lopez, Usher med mera.

Tänk er själva, det är bara Beatles-legenderna John Lennon och  Paul McCartney som har producerat mer singelettor på Billboardlistan än Max Martin. Då kanske ni förstår hans storhet!

Framgången enligt han själv stavas Studio Cherion där han och många andra av Sveriges absolut bästa musikproducenter har sin bakgrund i eller de från den tiden är mentorer åt den yngre generationen musikproducenter som levererar världshits på löpande band. Max Martin och de andra som var delaktig under framgångssagan menar att det var en speciell känsla som uppstod på Cherion. Alla älskade att skapa pop för hitlistor och alla producenter var som ett lag.

Vad ni än gör så missa inte att lyssna på denna fantastiska dokumentär på Sveriges Radio där ni får höra hur Max Martin berättar mer om sig själv och framgången han har haft i alla dessa år.