Tankar om KISS och B.B. King

BBBANNA002

God fredag alla härligare läsare!

De senaste dagarna har jag varit lite nostalgisk och suttit och tänkt på hur musiken förändrats så mycket under årens gång, men även hur jag som person har gått i olika perioder i vad som lockat mig musikaliskt. Jag kommer ihåg dem unga åren då det var mycket rockmusik som spelades i morsan och farsans källare på vinylplattorna, men även hur disco växte fram (ja det blev en sån kort metod också) och hur t.ex. Hip Hop har fått en otrolig kraft i dagens musik.

Jag skulle säga att min musiksmak är otroligt bred men såklart så har jag en stor förkärlek för rock i alla dess genre’s då det är vad jag och mitt bank också spelar. Men rocken har den i sig också förändrats något otroligt. Musiker som Elvis Presley räknades på sin tid som en rock ’n roll-rebell men idag så klassas han visserligen som Kungen av rock, men desto lugnare rock. Jag läste på nyheterna i morse att en av vår tids största musiker och speciellt för bluesmusik har gått vidare till nästa liv. Det är nämligen B.B King som har somnat in i sitt hem i Las Vegas. Vi skänker honom och hans närmsta en tanke från Landskrona.

När jag satt och bläddrade bland vinylskivorna här i veckan så stötte jag på ett band som minst sagt var idoler när jag växte upp. Bandet jag pratat om är såklart KISS med huvudmännen Gene Simmons och Paul Stanley. Jag minns i barndomsåren när jag och polarna snodde morsans smink och försökte måla oss som demonerna i kiss och stod och ylade ”Heaven’s on Fire” i vardagsrummet framför vinylspelaren, vilka tider haha. Kiss blev ju häromåret inröstade i Rock and Roll Hall of Fame och är nu i vår ute på sin Europaturné! Jag läste faktiskt på den här hemsidan att man kan vinna en resa för att se Kiss spela live i Amsterdam, så jag tog faktiskt tillfälle i akt och spelade lite på sånt här online casino för att med lite tur vara den som vinner biljetten till konserten! Håll tummarna för mig är ni snälla!

Tills nästa gång så får ni ha det bra och njuta av livet!