Coachella Valley Music and Arts Festival

coachella musoic

Har ni hört talas om Coachella Valley Music and Arts Festival? Under topp-tio på min personliga bucketlist står faktiskt ett besök på denna storslagna festival som utspelar sig varje år på Empire Popo Fields i Indo, Kalifornien. Festivalen har ägt rum varje år sedan 1999 och bjussar på en hel rad olika musikstilar, däribland rock, hiphop och elektronisk musik. Festivalen har fått sitt namn efter Coachella Valley i nordvästra Coloradoöknen och är en två-dagarsfestival som förutom de självklara musikframträdandena erbjuder dess besökare diverse utställningar av installationer och konstverk av artistisk karaktär. I år presenteras en fantastisk line-up bestående av bland annat AC/DC, Alesso, Dirty South, Florence + The Machine, Hozier, Kygo och The Weeknd.

Jag är ett stort fan av musikevents och festivaler i synnerhet. Jag har lyckats med bedriften att besöka alla de svenska festivalerna som under de senaste 10 åren funnits till förfogande, detta inte utan att vara lite stolt. Jag planerar alltså att vidga mina vyer och ta mitt nästintill fanatiska festivalberoende till en internationell nivå och ta ett besök till de världskända festivalerna. Coachella räknas till en av världens största arrangemang i sammanhanget, förra året besökte 50 000 personer festivalen i Kalifornien, imponerande! Festivalen är känd för sina storslagna och något överhypade framträdanden. År 2012 uppträdde till exempel den sen tidigare bortgångna rapparen Tupac. Hur då? Jo, genom ett hologram. Ryktet säger att rapparen fejkat sin egen död, därför trodde många av besökarna att han nu äntligen återuppstått. Kreativitet och Coachella går som ni hör hand i hand.

Nästa år har jag lovat att vara på plats för att bevittna festivalen i egen hög person, det ser jag fram emot! I år får jag nöja mig med uppdateringar från diverse bloggar och live streaming. Såg precis Rihannas framförande av Stay, en riktig rysare må jag säga!