Påsksång

I helgen hade vi en spelning i ett väldigt intressant samarbete med Furahakören. På videoklippet ovan ser ni en kort snutt från repet som skedde under långfredagen.  Vi spelade och sjöng sedan tillsammans i den lokala kyrkan tidigt på påskaftons morgon för en publik som till vår stora glädje bestod av ett stort gäng på över hundra personer. Härligt med morgonpigga påskfirare tyckte vi!

Furahakören grundades år 1974 och är en av Missionsällskapets entusiastiska musikgrupper. Deras ambition är att sprida evangeliets budskap om glädje och samtidigt inspirera till missionsarbete. Detta sker genom framförande av sånger från kristna kyrkor i hela världen. Aldrig tidigare har vi i bandet tagit oss an ett liknande samarbete vilket gjorde det hela lite extra spännande. Det är nyttigt att gå utanför sina ramar och testa något nytt! Alla bandmedlemmar tycker att helgens event var mycket givande och framförallt stämningsfullt, det är något speciellt med kyrkor och högtider. Resultatet blev finstämd sång och fina tongångar till bandets akustiska spelande i en påskig anda.

Annars har påsken varit relativt lugn. För många innebär påskhelgen ett stort intag av alkohol och otaliga snapsvisor men i år valde jag personligen att fira väldigt familjärt och lungt med god mat och trevligt sällskap, något jag så här i efterhand tycker var ett mycket bra beslut, det märks att man har blivit äldre.  GLAD PÅSK!