Uppdatering i musikvärlden

Computer keyboard with music key

 

God förmiddag så här en solig och (relativt) varm måndag från Landskrona! Jag tänkte börja med en otroligt tråkig nyhet. Nämligen att Landskrona BoIS inte lyckades kamma hem en trepoängare i lördagens match mot Qviding. Som fotbollsfantast så måste jag kännas att säsongen än så länge ser väldigt tunn ut, jag hoppas verkligen att det går bättre snabbt!

Nog om fotboll, låt oss kolla in musikvärlden och vad som händer där! Något som har fått väldigt mycket mediatid det senaste är det så kallade streamingkriget som blivit större och större. Det jag pratar om är såklart rapparen Jay-Z’s uppköp av streamingtjänsten Tidal. Tidal har i princip förklarat krig mot svenska Spotify då de tagit många världskända musikartister och gjort dessa exklusiva för just deras tjänst. Många artister som räknas in här är till exempel Beyonce, Rihanna, Kanye West och Madonna. Ganska stora namn med andra ord.

Dock så har lanseringen och det hypade streamingkriget fått kritik från olika håll. En av mina personliga favoriter Mumford and Sons har gått ut och kritiserat det hela, de menar att det är inte så här musik ska marknadsföras. De vill att deras fans ska kunna lyssna på deras musik på ett bekvämt sätt, sedan vilken tjänst de använder eller om de vill betala för den spelade inte lika stor roll. Jag måste säga att jag verkligen håller med grabbarna i Mumford, de verkar vara ett gäng med huvudet på skaft! Musik ska vara till för alla och inte vara beroende av faktorer som hur stor plånbok man har eller vilket bolag en artist är signad hos.. Musik är till för att njuta och drömma sig iväg, inte att jaga olika tjänster, hålla koll på vem som är signad vart och skapa konton till höger och vänster bara för att kunna lyssna på lite musik.

Snart blir det dags att börja spela in gamla hederliga kassettband från radion igen så man enkelt kan välja vad man vill lyssna på! Nej nu har jag ventilerat tillräckligt om detta, och på tal om Mumford and Sons så ska jag faktiskt ta och lyssna på deras nya album ”Wilder Minds”, något jag längtat efter väldigt länge!

Ha en jättefin vecka så hörs vi lite senare!