Dessa eSporter är hetast just nu

Oavsett om du är ett fan eller inte kan du inte förneka det faktum att eSport fortsätter öka i popularitet för var dag som går. Borta är de dagar då man trodde att man inte kunna vinna något på att spela spel. Nu betraktas sporten som en av de hetaste i världen där proffsen tjänar miljontals kronor årligen.

Vi rekommenderar ett besök till esportportal.se för de hetaste nyheterna inom eSport. Men du kan också fortsätta läsa för att hålla dig uppdaterad på vilka spel som trendar 2021!

1.     League of Legends

Även om spelet redan är 11 år gammalt toppar realtidsstrategi- och multiplayer online battle arena (MOBA)-spelet League of Legends (LOL) listan. Det klassas numera som världens populäraste eSportsspel med över 129,000,000 streamade timmar/månaden på streamingtjänsten Twitch.

Syftet med spelet är att ta över och förstöra motståndarlagets bas, den så kallade Nexus. Vardera lags Nexus är dock skyddad av en uppsättning torn i tre olika fält. Spelare måste försvara sin egen Nexus och samtidigt attackera och förinta dessa torn och som småningom fiendens Nexus.

2.     Dota 2

Ännu ett spel som toppar listorna världen över är uppföljaren till klassikern Defense of The Ancients, ett spel som gjordes för Blizzards Warcraft II: Reign of Chaos. Det kända MOBA-spelet har streamats i över 40,000,000 timmar/månaden på Twitch vilket som gör det till en oerhört het eSport med stora prissummor i vinstpotten.

Precis som många andra MOBA-spel är målet att förstöra torn och ta över motståndarlagets bas. Spelet består av två lag, Radiant och Dire med 5 spelare i vardera som kallas för heroes/hjältar.

3.     Fortnite

Fortnite har sedan dess release i 2017 blivit en stor favorit bland eSportsspelare. Det har streamats över 80,000,000 timmar i månaden på Twitch och därmed klassas det som ett av nutidens mest aktuella eSportsspel.

Spelet bygger på Battle Royale-konceptet där spelarna kan bygga föremål, vapen och använda speciella föremål för att utföra specifika tricks som inte går att göra i något annat spel. Målet med Battle Royale-genrespel och Fortnite är att förbli den sista levande spelaren kvar.

4.     Counter-Strike: Global Offensive

Det oerhört populära esportspelet Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) har ett samlat antal streams på 59,000,000 timmar på twitch!

CS:GO är ett förstapersonsskjutspel med typiska innehåll för spelgenren. Det finns klassiska så väl som nya versioner av kartor, unika karaktärer och flera spellägen. Spelet spelas i två lag, Terroristerna mot Antiterroristerna där varje lag har ett mål som ska fullgöras samtidigt som man ska försöka förinta motståndarna. Målet kan vara att plantera/desarmera en bomb, men också att rädda eller skydda gisslan.

5.     Call of Duty: Warzone

Såklart vi inte glömmer allas favorit: Call of Duty Warzone. Ett populärt förstaperonsskjuts- och Battle Royalespel som streamat över 52,000,000 timmar!

Call of Duty: Warzone är det fjärde spelet i COD-serien och klassas numera som det bästa. Som vilket annat Battle Royale-spel som helst går det ut på att förbli den sista personen som överlevande. Tre spelare slår sig samman för att förinta alla de möter på vägen och samlar på sig vapen, ammunition, granater och rustningar som ligger placerade runtom på den apokalyptiska spelkartan.