Top 10 hockeylåtar

Det är hockeysäsong igen, och det betyder att det är dags för några gamla goda kanadensiska låtar. Oavsett om du hejar på ditt favoritlag eller bara försöker komma i stämning inför en match kommer du att sjunga med på nolltid med de här låtarna, glöm inte att kika in senaste powerplay resultatet eller topptipset online efter matchen.

Här är 10 av de bästa hockeylåtarna som någonsin har skrivits.

1. “Hockey Night in Canada Theme”

Denna låt skrevs ursprungligen som en marsch för Toronto Maple Leafs.

2. “The Hockey Song”

Den här låtern är baserad på en gammal sång som fansen brukade sjunga under matcherna.

3. “Hit Somebody (The Hockey Song)”

Hit Somebody handlar om den kanadensiske singer-songwritern Warren Zevons kärlek till hockeyn.

4. “Slapshot (aka Goalie’s Revenge)”

Detta är en parodi på Michel Pagliaros låt “Slapshot”.

5. “50 Mission Cap”

Denna låt handlar om den före detta spelaren Bill Barilko från Toronto Maple Leafs, som omkom i en flygolycka strax efter att ha gjort segermålet i Stanley Cup-finalen 1951.

6. “Green and White”

Den här låten handlar om rivaliteten mellan Ottawa Senators och Toronto Maple Leafs.

7. “50 Mission Cap”

The Tragically Hip skrev denn låt efter Bill Barilkos död som en hyllning till honom.

8. “Northern Puck”

Den här låten handlar om 54-40 frontman Neil Osbornes kärlek till ishockey.

9. “Goodbye Earl”

Dixie Chicks skrev denna som en protest mot countryradiostationer som vägrade spela deras musik på grund av deras liberala politiska åsikter.

10. “Zamboni”

Barenaked Ladies skrev den här låten som en del av en kortfilm om en åldrande hockeyspelare som kommer ut ur pensioneringen för att spela en sista match

Kända musiker som älskar hockey

Nedan hittar du en lisa på musiker som älskar hockey.

Warren Zevons

Warren Zevons “Hit Somebody” är en fantastisk hockeylåt som alla fans säkert kommer att gilla.

Dixie Chicks

Om du letar efter något lite mer lättsamt är Dixie Chicks “Goodbye Earl” ett roligt val.

Neil Osbornes

Neil Osbornes som skrev låten “Northern Puck” är ett perfekt val för alla hockeyfans. Låten handlar om kärleken till spelet och hur det kan föra människor samman.

Barenaked Ladies

“Zamboni” av Barenaked Ladies är ett utmärkt val för alla som gillar spelet. Låten är lättsam och rolig och du kommer garanterat att sjunga med.

Detta är bara några av de många fantastiska val som finns när det gäller hockeylåtar. Oavsett vad din musiksmak är hittar du säkert en låt på den här listan som du kommer att gilla. Så sätt på dig skridskorna, ta tag i klubban och gör dig redo att gå ut på isen med dessa fantastiska hockeylåtar!

Sammanfattning

Hockey och musik har alltid gått hand i hand. Oavsett om du lyssnar på en låt före en match för att bli uppiggad eller om du hejar på en favoritlåt medan du tittar på matchen, är det något med hockey och musik som passar perfekt ihop.

Om du letar efter några nya hockeylåtar att lägga till i din spellista, eller om du bara vill lära dig mer om de låtar som redan har blivit klassiker, kan du kolla in listan över de tio bästa hockeylåtarna ovan. Du hittar allt från klassiska countrymelodier till moderna rockhymner, med lite av allt däremellan.