Avicii tackar för sig

Artisten Avicii som egentligen heter Tim Bergling är född 1989 har under sin heta karriär fått priser som Musikexportpriset, Grammis, Platinagitarren, P3 Guld. Han var mellan år 2011 och 2014 med på topp 6 listan över DJ Mag:s berömda lista över världens 100 bästa Dj´s. Avicii har fått arbeta med andra världsartister och fått uppträda på de fetaste scenerna i världen.

I Sverige är vi alla imponerade över hur han tagit världen med storm och det finns inte en svensk som inte rös när han likt de kända svenskarna, Zlatan och Robyn medverkade i Volvos reklamfilm med hans egen tolkning av “I´m feeling good”.

Avicci som fortfarande är på toppen av hans karriär gav den 29 mars världen ett chockbesked. Denna Dj som är en vandrande succé har bestämt sig för att lägga ner sin karriär.  Avicii meddelade omvärlden genom att skriva ut ett långt öppen hjärtligt brev på hans facebooksida där han förklarar att med framgång kommer ett pris men att han är tacksam för alla möjligheter och bekvämligheter han fått genom den. På en USA resa Avicii nyss genomförde med några av hans vänner fick artisten tid att andas och komma fram till sitt beslut att lägga ner. Han kommer inte sluta helt med musiken men hans turnerande runt världen har inte gett Tim Bergling tillräckligt med tid för sig själv som privatperson.

Avicii kommer att slutföra sin turnéplan under 2016 men det är den sista. Dock kan han inte lova att han aldrig gör comeback, men det är inget som kommer ske inom den närmaste tiden.

 

Vi känner stor sorg över Aviciis beslut. Men på något sätt tycker vi om honom ännu lite mer för hur kan ha behållit fötterna på jorden trots sina gigantiska framgångar.