The Offspring säljer låtar för 300 miljoner kronor

The-Offspring-2013

Det kultförklarade skatepunktbandet The Offspring som bildades 1984 i Kalifornien som i skrivande stund har sålt över 36 miljoner album över världen. Där deras mest sålda album är SMASH 11 miljoner exemplar. År 1998 släpptes albumet Americanan med den kanske mest kända Offspring låten Pretty fly for a white guy och på samma album kunde du bland annat höra The Kids aren´t alright och Feelings. Det albumet nådde nästan upp i samma klass som SMASH och såldes i 10 miljoner exemplar.

Nu har bandet besämt sig för att sälja sin fantastiska musikkatalog och för katalogen fick de $35 miljoner vilket motsvarar cirka 300 miljoner svenska kronor. Köparna av Offsprings musikkatlog är Round Hill Music som har sitt huvudkontor i New York, USA. Frontmannen för The Offspring Dexter Holland säger i ett uttalande att det är ett bra bolag som har tagit över rättigheterna till alla skivor och att de kommer förvalta låtskatten bra.

VD:en på Round Hill Music, Josh Gruss berättar att det inte finns något mer högkvalitativ musikkatalog än the Offsprings besitter samt att de tidigare inte haft någon amerikansk punk i deras utbudet i och med förvaret har dem det nu.

The offsprings släpper ny skiva i år och förra året släppte bandet sin första nya singel på flera nya år, Coming for you. Vi får hoppas att skivan släpps under 2016. Dessutom kommer ni kunna se The Offsprings på Gröna Lund, i Stockholm i augusti!