Miriam Bryant du är så mycket bättre

miriam byrant

Sjätte säsongen av Så mycket bättre är igång med full fart på kanal fyra. Det är en blandad skara av artister som är med. En sak som är klart så här långt är att Miriam Bryant är så mycket bättre än resterande artister. Det finns ingen av dem som är i närheten av hennes tolkningar. Det är nog det mest överlägsna stjärnan i Så mycket bättre på alla sex säsonger. Herregud vad begåvad hon är. Hon spelar i en helt annan klass. Det är Miriam som räddar hela den här säsongen. Det är tråkigt att säga så när det är exceptionella artister som Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt, SvenBertil Tube, Anders Kleerup och hiphop duon Ison & Fille medverkar.

Kleerup är ingen sångare men han är enormt begåvad musikaliskt ändå. Jag menar Robyns dubbelskiva Body Part I och Body Part II är bland det bästa som har kommit från Sverige. Niklas Strömdsted fick mycket skriverier för sin låt där han tar politisk ställning och sågar höger-sympatisörerna som SD, Avpixlat och vet i fan vad allt annat trams heter. Det var en finns ställning men låten är brutalt dålig. Dock höjs den till skyarna för ställningstagande och vi tvingas lyssna på låten på radion. Man får helt enkelt tänka på vilket budskap låten har så blir det lite lättare.

Apropå Niklas Strömstedt måste jag säga att jag är grymt besviken. Popnörden som han så fint kallas behöver klättra fram ett par år-tionden för det känns som han har fastnat på 80-talet. Nej, detta inlägg var inte meningen som ett kapning till dem andra statisterna i Så mycket bättre utan mer som en hyllning till Miram den enda som är värd att se på när det kommer till Så mycket bättre. Hennes tolkning ett sista glas är så enormt bra och den berör enormt mycket. Lyssna och njut!