Roxette 30 år

original

Dem fantastiska Roxette firar 30 år med en storstilad världsturné där de åker jorden runt. Konserten vid Sjöhistoriska museet var den 57:de av de 62 som ska genomföras. Roxette gjorde en liknade resa under 2009 under deras comeback-turné. Dock är inte detta första gången Roxette är ute på turné, Per Gessle och Marie Fredriksson är vana vid det här laget trots att de börja komma upp i åldern.

Roxette tillhör en av dem största grupperna vi någonsin har haft i Sverige. Det har sålt enormt mycket skivor och haft stor internationell framgång. Dock har Roxette aldrig anses vara en insperationskälla när det kommer till pop-musik så som Ace Of Base var. Anledningen till det kan vara att Roxette anses vara lite rockiga. Nog om det och tillbaka till konserten.

Konserten i sig var inte den bästa uppträdandet som Roxette har gjort. Som vanligt är det hängivna och gamla fans som är på plats för att lyssna på deras härliga låtar. Trots att regnet öste ner så var det en helt okej konsert. Marie Fredriksson satt mestadels på en stol på scenen vilket inte är så märkvärdigt eftersom hon har genomlidit en hjärntumör och av dessa sviter har hon svårt att stå och gå. Marie Fredriksson lyckas ändå kasta lite ljust över konserten eftersom hon får kämpa så pass mycket under visa låtar och detta medför att låtarna blir mer gripande.

Roxette är alltid Roxette och det är kul att dem är ute på en turné igen!