Elivs låtar som klassisk symfoni

Elvis-Presley

Elvis Presley rocklegenden som föddes den 8 januari år 1935 i Tupelo, Mississippi. Elvis var den 1900-talet främste underhållare och kallas oftast The King. Elvis Presley har sålt över en miljard skivor världen över vilket gör han till den mest sålde artisten genom tiderna. Vi som är födda efter han storhetstid och död begriper nog inte hur stor The King egentligen var. Vi har hört historier som känns absurda samt sett dokumentärer och filmer som Elvis har medverkat i. Elvis Presley dog den 16 augusti år 1977 i Memphis, Tennessee. Sedan dess har det gjort miljontals olika tolkningar på hans låtar samt att person livnära sig för att se ut och sjunga som honom.

Nu är det är dags för ännu en tolkning som känns väldigt mäktig och som dessutom ska bli väldigt häftigt att få höra. Där ett antal av klassiska låtar som “Love me tender”, “In the ghetto” och “It’s now or never” kommer att släppas i nya tolkningsversioner av Londons Kungliga filharmonikerna Orkester. Artister som Michael Bublé och Duane Eddy kommer medverka på skivan som innehar titeln “If I can dream: Elvis Presley with The Royal Philharmonic Orchestra”.

Skivan kommer släppas i oktober och denna skriva tror jag The King verkligen hade uppskattat. Han var kände för att gilla storhet och drama vilket orkestrar oftast utstrålar!