Kent lägger ner

Ingen rockfantast har väl missat nyheten som kom häromdagen om att Kent slutar spela? Riktigt sorgligt tycker vi! Nyheten släpptes i en video på bandets hemsida:

Videon heter Då som nu för alltid och visar först hur en dödskallemålat tjej spelar trummor. Det hela blir sedan en parad av dödskallar och slutar med att man får se en text som säger “SISTA ALBUMET” och “SISTA TURNEN”. Det är en snygg video som definitivt är värd en titt!

Som videon indikerar så kommer bandet släppa en sista skiva och hålla en sista turné, vilket kanske är lite plåster på såren i alla fall. Skivan spelades in i New York i november och december förra året och kommer att släppas den 20e maj. Ungefär fyra månader senare, i september, startar bandets turné med en spelning i Linköping. Finalturnén avslutas med att Kent spelar på Tele2 Arena i Stockholm den 17e Mars. Totalt står 20 spelningar på schemat och de kommer hållas i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Biljetterna släpps på lördag den 19e mars. Dessutom så kommer bandet släppa en Greatest Hits skiva under hösten som även kommer innehålla två helt nya låtar.

Kent bildades 1990 och har sedan dess släppt 14 album, varav 2 är engelska versioner av de svenska studioalbumen. Det första albumet var “kent” som släpptes 1995 och innehåller låtar som Blåjeans och Ingenting någonsin. Albumet innehåller också När det blåser på månen, vilket var bandets allra första singel. Personliga favoriten är Vapen & Ammunition som släpptes 2001. Vi ser fram emot ett nytt album inom kort, men tråkigt att det blir det sista!