Dr Dre släpper sin första platta på 16 år

Dr.Dre  den levande Hip Hop-legendaren släppte nytt album den 7 augusti under namnet “Compton: a soundtrack by Dr Dre” 16 år efter han senaste album släppte. Dr. Dre avslöjade även att han hade tänkt släppa ett album tidigare som gick under namnet “Detox” men albumet var inte tillräckligt bra enligt honom själv därför släppts aldrig det albumet.

Dr. Dre albumsläpp kommer lagom till filmen Straight outta Compton som handlar om han och NWA framfart under 80-talet. Albumet är inte ett soundtrack från filmen. Albumet har 16 spår och gästas av Eminem, Kendrick Lamar, Ice Cube, Xzibit, Snoop Dogg och ett gäng andra artister. Dr. Dre har verkligen lyckats locka till sig stora delar av Hip Hop-eliten.

Compton: a soundtrack by Dr Dre är Dr Dre tredje album tidigare har han släppt 2001 som släpptes 1999 och The Chronic som släpptes 1993. Utöver det har Dr Dre producerat ett flertal album vilket har varit hans esse dem senaste 15 åren. Dr Dre har vunnit 6 Gramys  varv tre av dem har han vunnit för låtar som han har producerat.

Hur var Compton: a soundtrack by Dr Dre? Dr Dre storhetstid som artist är över enligt mitt tycke och det känns tufft att säga så om en kille som har betytt så extremt mycket för Hip Hop vilket han fortfarande gör eftersom han producerar så extremt mycket bra material fortfarande och det är det han borde fortsätt att göra.

Utöver det så tycker jag alla ska gå se den senaste Hollywood-blockbustern som handlar om just Dr Dree han hans band NWA.