Rebel Heart Tour

madonnaett

I natt inledde Madonna sin två veckors långa premiärturné “Rebel Heart Tour” i Montreal, Kanada. Det kanske är den viktigaste konserten någonsin för musikbranschens mäktigaste popdrottning. Nu ska hon visa att tronen fortfarande är hennes trots att Madonna idag är 57 år. Madonna är ett fenomen som har suttit på tornen när det kommer till popmusik i så många år att du inte ens få plats med allt på fingrarna, trettiotvå år! Under alla åren som hon ha regerat har hon varit en stilikon och trendsättare. Ni minns väl att hon var den första som ramlade av scenen i år och efter det har en rad andra artister lyckas med samma begrepp. Visserligen var detta en ofrivillig trendsättning och det gäller detsamma för de andra artisterna. Men Madonna var återigen först med en trend.

2015 har inte varit Madonnas bästa år. Rebel heart är Madonnas trettonde album och det är även det första sedan 1998 som inte har slagit sig in på första platsen på Billbordlistan. Det samma gäller listan i England. Detta är ett fenomen som Madonna inte är van vid därför var konserten i natt extremt viktig, definitivt den viktigaste under 2015. Den kanske till och med är den viktigaste i hela hennes karriär.

Hur gick det för Madonna i natt? Vet hon fortfarande vad människor vill ha? Blev det en typisk Madonna konsert som du kunde se i fornstora dagar? 57 åringen studsade  upp på Scen som om att det inte vore något annat hon har gjort. Vilket i och för sig är sant. Kritikerna älskade henne där de flesta gav henne 5 av 5 möjliga i betyg! Temat var inspirerat av Jeann d’Arc, samurajer, roackbilly och party. Och i vanlig ordning fick kristendomen en dos av Madonna. I ett av nummerna dansade Madonna på ett bord som linkar Jesus sista måltid där det snurrade ett kors med dansare. Dansaren var lättklädda nunnor.

En sak som fortfarande är säker. Madonna hon kan fortfarande och är än idag popdrottning och en av musikvärldens allra mäktigaste genom tiderna. Hatten av för denna fantastiska artist som har lyckas att hänga med i svängarna från dag ett och fortfarande gör det 32 år senare. Ett riktigt fenomen!